Emir Timur Kimdir ? - Kısa Tarih

Emir Timur Kimdir ?

Emir Timur Kimdir ?

 Emir Timur Kimdir ?





Emir Timur kurduğu imparatorluk ile döneminin en güçlü imparatorluğu haline gelmiştir.



Emir Timur'un Ailesi 

Emir Timur'un anne ve babası Çağatay ulusunu oluşturan kabilelerden Barlarslar'ın reisi olan Turgay ve Tekina Hatun'un çocuğu olarak 1336'da Semerkant yakınlarındaki Şehr-i-Sebz'e bağlı Hoca Ilgar köyünde dünyaya geldi.


Emir Timur'un Düzenlediği Seferler

Emir Timur 1370 yılından sonra düzenlediği seferlerde bugünkü Orta Asya, Rusya, İran, Hindistan, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Irak ve Suriye'yi kapsayan çok geniş topraklara ulaşmıştır. Daha sonrasında 1402 yılında yapılan Ankara Savaşı ile Osmanlı İmparatorluğunun Padişahı Yıldırım Beyazid'i esir alarak Anadolu'ya hakim olarak Osmanlı İmparatorluğun  fetret devrine sokmuştur. Ankara Savaşından sonra Emir Timur ve Ordusu İzmir'deki şövalyeleri de yenmiştir. Emir Timur daha sonra ise Çin'i fetih etmek üzere yola çıktığı sırada vefat etmiştir.




Emir Timur Hakkında Kısa Bilgiler 

  • Emir Timur'un düşüncesi Cengiz Han'ın ölümünden sonra parçalanan ve Cengiz Han'ın torunları tarafından kurulan devletleri tekrar birleştirerek Cengiz Han İmparatorluğunu tekrar kurmaktı.
  • Emir Timur hayatı boyunca Cengiz Han yasalarına bağlı bir şekilde yaşamıştır.
  •  Emir Timur sağ ayağından darbe aldığından dolayı aksak Timur denmekteydi.
  • Emir Timur Cengiz Han soyundan gelemediği için Cengiz Han soyundan kazak Han'ın kızı Saray Mülk hanımı nikahına almıştır.

Emir Timur Hakkındaki Videomuz






Lütfen yorumlarınızı yazın